Tips & inspiration

Vad är ett domännamn?

.

Laptop med kvinna som skriver

Vad är ett domännamn?

“Domänen är den digitala adressen till ditt företag”

Annicka, Bardic Design

Är det äntligen dags att skaffa en hemsida? Om svaret på frågan är JA, så en av de första tjänsterna du behöver beställa är ett domännamn. Men vad är en domän? Vad är skillnaden mot en URL?

Enkelt förklarat så kan man säga att domänen är den digitala adressen till ditt företag. För att dina kunder ska hitta din fysiska verksamhet så krävs en unik adress. Detsamma krävs för att dina kunder ska hitta dig på Internet.

Adressen till din hemsida skriver du in i webbläsaren. Du skriver domännamnet: bardicdesign.se där bardicdesign är min unika adress till min hemsida dvs. domännamnet och .se är toppdomänen där .se anger att det är en svensk domän. Detta kan jämföras med .dk för Danmark och .no för Norge. Det finns även andra toppdomäner såsom org, eu, info, biz osv.

En URL (Uniform Resource Locator) är hela internetadressen: https://www.bardicdesign.se

Ska du köpa domän samt webbhotell så rekommenderar jag dig att köpa från en pålitlig registrar som One.com. Klicka här så får du 120 KR I RABATT på webbhotellet när du köper domän och webbhotell.

Hör gärna av dig om du är osäker på hur du ska göra eller vilket paket du ska köpa. Jag hjälper dig gärna!

Annicka

Hej!

Jag heter Annicka och det är jag som driver Bardic Design. Jag brinner för att hjälpa små och nystartade företag att stärka sitt varumärke. I bloggen hittar du tips och inspiration om webb, sociala medier, marknadsföring och mycket mer!

Välkommen!

Blogginlägg: