Tips & inspiration

5 tips när du ska köpa domännamn

.

Klossar med WWW

5 tips när du ska köpa domännamn

Ditt domänamn är ditt varumärke på Internet

Annicka, Bardic Design

Här kommer 5 tips när du ska köpa en domän:

1. Välj rätt domännamn.

Att välja rätt domännamn är inte alltid så lätt. Ibland är dessutom domännamnet du tänkt dig upptaget. Du kan exempelvis köpa ditt företagsnamn som domän t.ex. bardicdesign.se eller så kan du låta domännamnet spegla syftet med sidan t.ex. poolexperten.se för ett företag som är experter på att sälja pooler.

2. Använd en seriös registrar när du köper ditt domännamn.

Jag rekommenderar One.com som erbjuder domännamn till bra pris. De registrerar din domän och erbjuder dig att förnya den årligen. Du betalar alltså en årskostnad för din domän och priset ligger vanligtvis mellan 100-200 kr/år beroende på vilken toppdomän du väljer.

3. Välj inte för långt domännamn.

Ditt företagsnamn kan vara långt och då är det en bra idé att korta ner domänamnet. Dels för att det är lättare för kunden att komma ihåg men även för att skriva in i webbläsaren. Din e-postadress blir också kort och koncis.

4. Köp flera domäner.

Om ditt företag ska nå en internationell publik så kan du med fördel registrera flera domäner för att skydda ditt varumärke, exempelvis olika språk eller marknader. Toppdomänen .com är den överlägset mest populära. Du kan alltså köpa både dittnamn.se och dittnamn.com och låta besökarna hamna på antingen en svensk och en internationell hemsida eller så kan båda domänerna hänvisa kunderna till samma sida.

5. köp din domän INNAN du registrerar ditt företagsnamn hos Bolagsverket.

Kanske viktigast av allt. För att undvika risken att någon köper ditt företagsnamn och erbjuder dig att köpa det för onödigt dyra pengar så ska du köpa ditt domännamn först. Jag registrerade bardicdesign.se redan 2005 och när jag mer än 10 år senare registrerade mitt företag hos Bolagsverket så fick jag hem ett brev från ett företag som erbjöd mig köpa “min” domän bardic-design.se.

Behöver du hjälp? Hör gärna av dig så hjälper jag dig att köpa både domän och webbhotell.

Köp din domän hos One.com!

Annicka

Hej!

Jag heter Annicka och det är jag som driver Bardic Design. Jag brinner för att hjälpa små och nystartade företag att stärka sitt varumärke. I bloggen hittar du tips och inspiration om webb, sociala medier, marknadsföring och mycket mer!

Välkommen!

Blogginlägg: